Patricia de Wit Coaching Posts

Dat is een hele goede vraag! Het ligt natuurlijk aan je doel. Wil je iets te weten komen, iets feitelijks of iemands mening? Wil je vertrouwen en steun geven of juist vertrouwen en steun krijgen? Wil je brainstormen, prikkelen of iemand aan het denken zetten?

november 13 / / loopbaan coaching

In onze maatschappij zijn we ontzettend gericht op onze fouten en tekortkomingen. Het begint al op school: alles wat fout is wordt rood gemaakt. Als je ergens niet goed in bent dan krijg je extra oefeningen. Ook in het bedrijfsleven worden actieplannen gebaseerd op de lagere scores in je functioneringsreview. Dit is jammer, een gemiste kans.

oktober 28 / / management coaching

Kan een organisatie cultuur actief worden veranderd? En als dat kan, hoe doe je dat dan? Wat zijn de voorwaarden voor een succesvolle cultuur verandering? Welke fases zijn nodig en welke aangrijpingspunten kunnen worden gebruikt? Een kort overzicht.

Mensen zoeken een loopbaancoach vaak op met het doel een baan te vinden die beter bij hen past. Ze willen graag weer met plezier naar het werk gaan. Voordat je die stap zet, kun je wellicht eerst proberen alles uit je huidige werk te halen. Hier volgen 12 tips om gelukkiger te worden in je huidige baan.

september 28 / / loopbaan coaching

Vroeger zochten we plezier, verbondenheid en persoonlijke ontwikkeling vooral in ons privéleven. Tegenwoordig willen we dat ook vinden in ons werk. Om het geluk (terug) te vinden in je werk en om je ambities te verwezenlijken zoeken veel mensen hulp bij een loopbaancoach. Helpt dat echt?

september 17 / / persoonlijke coaching

Heb je wel eens gehoord dat 80% van de communicatieboodschap bepaald wordt door de non-verbale communicatie? Dus door iemands houding, stem, bewegingen en oogcontact. Alhoewel deze bewering inmiddels overtuigend naar het rijk der fabelen is verwezen – simpel toegelicht: je kunt iemand die Japans tegen je spreekt, toch echt niet begrijpen als je de taal niet spreekt – is non-verbale communicatie wel belangrijk. Hier volgen 4 tips om je non-verbale communicatie te verbeteren.

Het boek “The subtle art of not giving a f*ck” moest ik deze zomervakantie delen met mijn beide zonen en man. Tijdens onze reis werden de inzichten uit het boek regelmatig gebruikt. Serieus en tegelijkertijd grappig. Blijkbaar een leuk boek voor meerdere generaties waar dingen in staan waar je iets mee doet. Genoeg reden dus om een samenvatting te geven.

Wilt u weten waar u goed in bent, wat uw talenten zijn en waarin u zichzelf nog kunt en wilt ontwikkelen? Dan kunt u gebruik maken van dit competentiemodel. Competenties geven aan wat iemand kan, waar hij goed in is. Ze bestaan uit vaardigheden en capaciteiten, kennis en talenten.

Goed luisteren is een hele kunst. Om goede gesprekken te kunnen voeren, is het allerbelangrijkste om goed te kunnen luisteren. Of het nu gaat om gesprekken waarin u iemand wil overtuigen, veranderen, inspireren of motiveren. Het begint bij goed luisteren. In deze blog ga ik in op een onderdeel van goed luisteren, namelijk het samenvatten.

Stelt u de juiste prioriteiten? Veel mensen ervaren dat ze worden geleefd door alles wat op ze afkomt. En, dan is er weer een dag voorbij waarin u van alles heeft gedaan maar niet wat u eigenlijk wilde gaan doen. Hoe kun je de juiste prioriteiten stellen?