Vergoeding voor coaching door werkgever

Stel je wilt gecoacht worden. Dan zou het fijn zijn als je werkgever betaalt. Mag je van je werkgever een vergoeding voor coaching verwachten? En, hoe kun je dat aankaarten?

 

Mag ik van mijn werkgever verwachten dat hij coaching betaalt?

Ja, vaak wel.

De overheid stimuleert een leven lang leren. Een leven lang leren is nodig om je leven lang inzetbaar te blijven en te kunnen wisselen van beroep, werkgever en branch. Veel werkgevers hebben hiervoor een ontwikkel- of opleidingsbudget opgenomen in hun begroting. Soms is dat vastgelegd in de CAO of in bedrijfsregelingen, maar het komt ook voor dat dit budget wel wordt gereserveerd maar niet bekend wordt gemaakt. Dus ook als je er niks over kunt vinden, dan is er nog steeds een goede kans dat er wel budget is.

Met coaching werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijke ontwikkeling valt, net zoals vaktechnische scholing, onder het ontwikkel- of opleidingsbudget.

Werkgevers profiteren van werknemers die werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Deze werknemers zijn tevredener, bewaken beter hun balans, worden minder snel ziek, werken met meer passie en zijn efficiënter. Werkgevers hebben baat bij gemotiveerde, gefocuste en effectieve medewerkers.

Nog niet overtuigd? Vraag dan eens rond, en doe dat bij de wat ambitieuzere collega’s. Je bent echt niet de enige met een coachbehoefte en je zult merken dat veel collega’s al eens een coachtraject hebben doorlopen.

 

Is persoonlijke ontwikkeling dan niet iets persoonlijks?

Ja, vaak wel.

Daarom zijn de coachgesprekken vertrouwelijk, ook als je werkgever betaalt.

Een werkgever hoeft alleen jouw coachdoel te kennen op hoofdlijnen. En dat kan bijvoorbeeld zijn: het vinden van een betere balans, het beter leren omgaan met stress, of het ontdekken van energiebronnen en energielekken. Gedetailleerder hoeft een werkgever jouw coachdoel niet te weten.

 

Hoe kaart ik het aan?

Gewoon vragen.

Bij sommige bedrijven bespreek je een ontwikkelwens met iemand van HR of P&O. Bij andere bedrijven bespreek je dat met je leidinggevende.

Formuleer je coachdoel op een manier waarop je werkgever er baat bij heeft. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Zeg dan dat je merkt dat je een stuk bevlogenheid bent kwijtgeraakt en dat je op zoek wilt naar een manier om dat weer terug te vinden.

Sluit aan bij de organisatiedoelen in de formulering van je coachdoel. Wil de organisatie meer verkoop genereren, en wil jij leren wat vaker “nee” te zeggen, leg dan uit dat je wilt werken aan je timemanagement skills zodat je efficiënter kan werken.

 

Hulp nodig bij het aankaarten?

Coaches bieden een eerste kennismakingsgesprek vrijblijvend aan. In dat gesprek kun je advies vragen hoe je het kunt aankaarten bij je werkgever.

Ik maak zelf na afloop van het vrijblijvende kennismakingsgesprek altijd een coachplan en offerte op maat. Hierin formuleer ik de coachvraag op hoofdlijnen (alle details, gevoeligheden en vertrouwelijkheden laat ik weg). Ik stuur je dit toe en dat kun je dan zelf gebruiken in je gesprek met je werkgever. Lekker makkelijk.

Meer lezen?

Ik post regelmatig blogs over persoonlijke effectiviteit en deze verstuur ik elke maand in een nieuwsbrief. Meld je aan via onderstaande knop.

Contact

Mail of bel me om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

📧    coaching@patriciadewit.com
📱    +316 1223 8559
⛺️    Patricia de Wit Coaching
         Atalanta 64
         5121 MS Rijen
         Noord-Brabant, Nederland

📄    KVK: 61965812
📚    Algemene voorwaarden
🔒    Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Mensen zijn op zoek naar persoonlijke effectiviteit. Het is een oerdrift in de mens zichzelf te willen ontwikkelen.

Vul je naam en email in en je wordt aangemeld voor deze maandelijkse nieuwsbrief over persoonlijke effectiviteit.