E-Coaching


E-Coaching is een nieuwe vorm van coaching. Met E-coaching bedoel ik coaching via email. Kenmerken van E-Coaching zijn:

1. Social anonimiteit

Dit lijkt misschien een nadeel. Immers, we weten hoe belangrijk lichaamstaal is om elkaar goed te begrijpen. Het kan echter ook een voordeel zijn. Zo is bekend dat mensen op het internet meer durven te schrijven. Bepaalde sociale remmingen verdwijnen. U hoeft zich tijdens de coaching niet druk te maken over sociaal wenselijk gedrag, hoe u er uit ziet of over komt. Dat werkt vaak bevrijdend en het blijkt dat hierdoor snel tot de kern van de coachvraag gekomen wordt.

2. Schrijven in plaats van spreken

Uit vele onderzoeken is gebleken dat schrijven bijdraagt aan de cognitieve en emotionele verwerking. Met andere woorden: het werkt helend. Schrijven wordt geassocieerd met verbeteringen in zelfinzicht, optimisme, een gevoel van controle en een gevoel van eigenwaarde. Doordat alles wordt opgeschreven is het mogelijk alles terug te lezen. Dit biedt structuur en houdt bepaalde leerervaringen beter vast.

3. Asynchroniciteit

Het schrijven van de mails gebeurd door zowel de coach als de coachee op een moment en plaats die hem of haar zelf uitkomt. U kunt er als coachee zelf bepalen hoe vaak en hoelang u schrijft. Hierdoor heeft u meer regie over uw eigen traject. Er is meer reflectie tijd, tijd om na te denken. Omdat er geen agenda’s hoeven worden afgestemd is het traject flexibel. Er hoeft niet gereisd te worden, dus dat is efficiënt. Voor mensen met een drukke agenda is dit de ideale manier van coaching.

Afstemming doelstelling

In het eerste email contact stemmen we het doel van de coaching af. Dit mailcontact is gratis en vrijblijvend. Op basis van dit contact zal ik een voorstel voor een E-coachingstraject uitwerken met doelstelling, duur en prijsopgave.

Contactfrequentie

We zullen minstens 2 maal per week mail contact hebben. Ik reageer binnen 48 uur op uw berichten.

Duur traject

Het traject duurt meestal 2 tot 3 maanden. Dit is afhankelijk van de doelstelling.

Voor wie geschikt?

E-coaching past perfect bij deze tijd waarin de gemiddelde Nederlander meer dan 30 uur per maand online is. E-coaching sluit goed aan bij Het Nieuwe Werken waarin plaats- en tijdsonafhankelijk werken centraal staat. Je hoeft niet foutloos of goed te kunnen schrijven.

 

Contact


Dank u wel! Bericht is verzonden.
Error! De velden a.u.b. controleren.
Neem Contact Op

U kunt me altijd mailen via het contactformulier of via onderstaand mailadres. Bellen kan natuurlijk ook.

Contact
Atalanta 64, 5121MS Rijen

Coaching@patriciadewit.com
06 1223 8559