Over Mij


Mijn naam is Patricia de Wit. Het is mijn passie om mensen in hun kracht te zetten. Mijn werkwijze is respectvol, eerlijk en resultaatgericht.

Wat doe ik als coach? Ik stel heel veel vragen, vragen die ervoor zorgen dat u anders over de uitdagingen na gaat denken. Alleen met goede vragen vindt u goede oplossingen. Ik houd u een spiegel voor en geef feedback. Vanuit respect en positief maar wel eerlijk. Ik bied tools voor (zelf)inzicht en verandering. Ik motiveer en structureer. Ik spar.

Coaching is een proces waarbij u begeleid wordt in het herkennen en bereiken van concrete doelen. Hiervoor gebruik ik een scala aan tools en technieken om u te leren zelfstandig en effectief eigen doelen te verwezenlijken. De doelen van coaching kunnen betrekking hebben op persoonlijke groei, competenties en professionele vaardigheden, maar ook algemeen van aard zijn, zoals het nastreven van meer welzijn of welbevinden. Ik werk evidence-based. Dat wil zeggen dat ik tools en technieken gebruik die hun oorsprong vinden in één van de erkende wetenschappen, zoals management, sociologie, filosofie en psychologie. Ik ben NOLOC erkend loopbaan professional en NOBCO geaccrediteerde Practitioner Coach.

Wilt u meer weten over mijn achtergrond? Ga dan naar mijn Curriculum Vitae.

KL_Loopbaanprofessional_FC  

 

 

IMG_7885

Er zijn veel coaches. Waarom voor mij kiezen?

1. Brede deskundigheid

Veel coaches werken volgens één bepaalde methodiek. Dergelijke methodieken zijn vaak een hype en in sommige gevallen niet wetenschappelijk onderbouwd (werken ze wel?). Ik gebruik vele methoden. Door kennis te hebben van vele modellen en instrumenten doe ik op natuurlijk wijze wat nodig is. Beperkt methodiek-gebruik heeft vaak te maken met de opleiding van de coach. Ik heb een Master’s Degree in Arbeids- en organisatiepsychologie en een Doctorandus titel in de Geofysica. Mijn deskundigheid blijkt ook uit de boeken die ik heb geschreven. Inmiddels heb ik 9 jaar als coachend leidinggevende gewerkt, 8 jaar als coach en 5 jaar als consultant.

2. Management ervaring

De meeste coaches hebben weinig ervaring in andere functies in het bedrijfsleven. Ze hebben uitsluitend de rol van coach gehad. Ik heb 9 jaar als manager bij diverse bedrijven gewerkt en ben software designer, teammanager en competente manager, HR consultant, teamwork coach,  adviseur, project manager en consultant geweest. Door deze brede ervaring kan ik snel schakelen en kan ik uw gesprekspartner zijn op elk niveau. Ik heb ervaring als sparringpartner tot en met het niveau van Algemeen Directeur en Raad van Commissarissen.

3. Meer dan 100 bedrijven gezien

Ik heb bij meer dan 100 bedrijven advies gegeven. Dit zorgt ervoor dat ik een persoonlijke coachvraag in de context van de branche en cultuur kan plaatsen. Ik begrijp het organisatiebelang. Ik heb veel ervaring in de IT sector, de maakindustrie, afvalverwerking en energiesector, technische bedrijven en ook bij opleidingsinstituten.

4. Specialisatie: Oudere medewerkers

Mijn specialisatie voor oudere medewerkers is vrij uniek. Oudere medewerkers geven mij met regelmaat aan dat ze een echte klik en meerwaarde ervaren. Voor mij is elk mens in zijn uniekheid en met zijn levenspad bijzonder. Mijn “voorliefde” voor deze doelgroep is ontstaan in mijn eerste jaren als manager. Ik heb toen een oudere medewerker een nieuwe carrière wending in gecoacht. Hij vond het enorm bijzonder dat ik een “ oude vastgeroeste man” (zo noemde hij zichzelf!) weer zo in zijn energie had gekregen.

Contact


Dank u wel! Bericht is verzonden.
Error! De velden a.u.b. controleren.
Neem Contact Op

U kunt me altijd mailen via het contactformulier of via onderstaand mailadres. Bellen kan natuurlijk ook.

Contact
Atalanta 64, 5121MS Rijen

Coaching@patriciadewit.com
06 1223 8559